Lessen

Onze aanpak

Met het 9-stappenplan heeft de NGF, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG, een methodiek ontwikkeld die je in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kan je je doorontwikkelen middels een goede begeleiding van de golfprofessional. Het 9-stappenplan dient hierbij als leidraad. Dit voorziet in het ontwikkelen van de vaardigheid van elke golfer en maakt je thuis in de wereld van Golf! Dit is essentieel aangezien je op deze manier meer plezier uit de sport haalt. Zodra je als golfer meer plezier haalt uit het oefenen en spelen, dan zul je actiever en frequenter de golfbaan bezoeken met familie en vrienden. Niet alleen voor beginnende golfers is het 9-stappenplan een uitkomst, ook meer gevorderde golfers kunnen aan hun spel werken door gebruik te maken van de ontwikkelde materialen.

Onze stappen:
1. Golfbaanpermissie
Je maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen de golfsport staat hoog in het vaandel.

2. Handicap 54 (voorheen GVB)
Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling.

3. Naar handicap 36
Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving!

4. Verder met golf: naar handicap 28
Door meer vastigheid te creëren in de lengte en het spel rondom de green, zal het niveau verbeteren. Je voelt je steeds comfortabeler op de golfbaan en nu de driver in het spel wordt opgenomen, kan daar nog meer van worden geprofiteerd. Je behoefte om deel te nemen aan wedstrijden wordt steeds groter. Het aantal bogeys neemt toe en het aantal double bogeys neemt af.

5. Naar handicap 20
In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als rond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.

6. Naar handicap 15
Dit is het breekpunt! Voor deze categorie spelers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijd- en competitie-ervaring brengen het presteren onder druk al een beetje onder de aandacht. Je gaat langzaam de puntjes op de ‘i’ zetten en je bent ook regelmatig aanwezig op de oefenfaciliteiten.

7, 8, 9 Topgolf
Deze categorie spelers is serieus met het golfspel bezig en speelt (inter) nationale wedstrijden.
Voor meer informatie over deze stappen nodigen wij u van harte uit voor een persoonlijk gesprek.

LESTARIEVEN

TIJDAANTAL PERSONENPRIJS PER PERSOON
25 minuten1 persoon€ 25,00
2 personen€ 13,75
50 minuten1 persoon€ 45,00
2 personen€ 25,00
3 personen€ 20,00
4 personen€ 17,50
5 personen€ 15,00
6 personen€ 13,50

De lessen zijn EXclusief oefenballen en afslagtee voor de driving range.
De lessen zijn INclusief materiaalhuur en eventuele greenfee bij baanlessen *.
* Bij baanlessen dient ook de baan gereserveerd te worden, neemt u hiervoor contact op met de receptie: 023-5715743 of greenfee@opengolfzandvoort.nl

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de introductie lessen die wij verzorgen bij The Dunes? Vul dan onderstaand formulier in of bel ons!

Indoor Golf Simulator

Regen, zware storm, bij Open Golf Zandvoort kunt u altijd blijven spelen.

De indoor golfsimulator staat in de golf shop, hierop kunt u, onder begeleiding van een professional, verschillende golfbanen spelen vanuit de hele wereld. Daarbij kunt u ook de driving-range instellen, dus u kunt op uw gemak lekker warm met een kopje koffie erbij, ballen slaan en rustig oefenen. Wat ook veel wordt gedaan is een golfles nemen op de golfsimulator, de golf pro laat u direct confronteren met het eventuele probleem waar u mee zit, bijvoorbeeld : de bal gaat altijd naar rechts of links, op dat moment geeft de computer aan op een groot beeld hoe u door de bal gaat en wat de bal gaat doen.  Het is het proberen waard, geef u zelf een kans en verbeter uw golf!